We leven in een wereld waar alles snel moet, snel resultaten en zo snel mogelijk naar de oplossing. We slaan les één, en daarmee onszelf, gemakkelijk over.

Is kennis altijd macht?

We willen het liefst kennis, tools en vaardigheden, zodat we weer snel door kunnen.  In de afgelopen jaren zijn we veel managers tegengekomen die veel kennis hebben meegenomen uit trainingen, maar daar ook in bleven hangen. Door vnl. aan het kennisdeel te werken kan er door een éénzijdige ontwikkeling een disbalans ontstaan.  Je raakt af van je ware ik en als het ware verstrikt in je hoofd, in een web van kennis die nauwelijks omgezet wordt in concreet doen.

Vaardigheden

We zijn dus eerder geïnteresseerd in les 2 t/m 100 en gaan voorbij aan les één. Dat is makkelijker en sneller. Deze lessen gaan over vaardigheden, die  nuttig zijn, alleen zonder dat ze geïntegreerd en geïnternaliseerd worden een trucje zijn. Wanneer je deze les grondig hebt gedaan is dat je fundament en zijn de vaardigheden makkelijker om je eigen te maken.

Moeilijke les

Les één is de lastigste les, omdat je even stilstaat bij jezelf en bij wat er is én niet is; daarom is het ook de les die de meesten liever overslaan. Het kost tijd en we zijn niet zo bereid om naar onszelf te kijken en te reflecteren. Les één gaat over jezelf, over je karakter en hoe je gevormd bent, over je talenten, je kwaliteiten en je patronen. Het is essentieel om te durven kijken naar wie ben je nou eigenlijk echt? Waar ga je echt voor? Wat is echt belangrijk voor jou? Oftewel, hoe je vanuit je eigenheid, je passie bij kan dragen aan een team, een organisatie of de maatschappij. Dat maakt je bijzonder en onderscheidend van anderen en uniek in wie jij bent.

Team Time is expert in les één. Nieuwsgierig? Neem contact op: 0653772232 of info@teamtime.nl

Les één, de les die we geneigd zijn over te slaan