MISSIE

De missie van Team Time is om potentieel bij mensen vrij te maken en hen dit leren gebruiken in hun werk én leven. Wij geloven er heilig in dat het herontdekken en gebruik van hun potentieel op het gebied van aandacht, durf, verantwoordelijkheid en verbinding mensen krachtiger, steviger en authentieker maakt. Daarbij neemt het een groot deel van de stress en druk weg, zodat ze zich weer beter over zichzelf gaan voelen en de kans op meer geluk en plezier wordt vergroot.

Potentieel vrijmaken is iets wat wij niet kunnen laten. Waarom? Omdat wij het als oud-sporters als een groot verlies zien wanneer mensen het contact met hun oorspronkelijk potentieel kwijtraken en daardoor onder hun niveau presteren, als mens én als medewerker of manager.

We werken vanuit de waarden: bewustwording, aandacht, verantwoordelijkheid en integriteit.

Wat ons drijft is om mensen in de werkomgeving in hun kracht te zetten, van belemmeringen te bevrijden en hen gemotiveerd en effectief te laten excelleren. Onze overtuiging is dat mensen die optimaal handelen vanuit hun kern, de meest waardevolle medewerkers voor organisaties zijn. Vanuit deze missie is Team Time Trainingen al meer dan 25 jaar een partner voor bedrijven, organisaties en (semi) overheid. 

WIE

George Rolvers en Bas de Hoop zijn de bevlogen oprichters en trainers van Team Time Trainingen. Na 14 jaar samenwerking in de sportwereld hebben zij hun rijke kennis en ervaring gebundeld in Team Time Trainingen, hét bureau voor teamtraining, coaching, cultuurverandering en organisatieontwikkeling.

Wat is de kracht van Team Time Trainingen?

  • Mensen eigenaar laten worden van de verandering, van hun verantwoordelijkheid én bijdrage daarin
  • Het optimaliseren van het gebruik van menselijk potentieel
  • Mensen bewust maken van eigen onafhankelijkheid en hun in beweging brengen
  • Mensen stimuleren en begeleiden bij het proces van afwachten naar acties ondernemen en nieuw perspectief
  • Het zichtbaar maken, benoemen en doorbreken van vastgeroeste denk- en gedragspatronen
  • Mensen confronteren en een spiegel voorhouden, bewust maken wat nodig is
  • Het helpen oplossen van complexe veranderingsvraagstukken in organisaties

Wij zijn recht door zee, no-nonsense, maar altijd ‘met een hart’. Ons trainingsmateriaal bestaat niet uit Powerpoints of mappen met theorie, maar uit de mensen van je organisatie en datgene wat zij met zich meebrengen. Wij staan voor hen klaar met alles wat wij weten uit 28 jaar ervaring in het geven en volgen van trainingen, coaching en workshops. En wij creëren een sfeer van veiligheid en openheid waarin iedereen durft te zijn zoals hij of zij is. In diezelfde sfeer confronteren wij mensen, komen zij zichzelf tegen en openbaren zich inzichten. Dit biedt een diepe ervaring die het begin is van echt leren en echt veranderen. Meer weten over de opzet van een training voor jouw organisatie? Neem direct contact op.

George Rolvers

Mensen laten ontdekken welke potentie zij in zich hebben en wat zij ermee kunnen doen, zowel privé als in hun werk, is wat mij drijft om dit werk te doen. Ik ben van jongs af aan als tennisser veel met sport, bewegen en presteren bezig geweest. Dat heeft mij meer dan eens met mijzelf geconfronteerd en zo ontstond de fascinatie voor de mentale kant van prestaties leveren en resultaten behalen. De uitspraak: “Het zit bij jou tussen je oren”, na een partij die ik gewoon had moeten winnen, bracht mij tot inkeer om te gaan doen wat ik nu doe.

Inmiddels ben ik 40  jaar verder en heb ik enorm veel bagage en kennis opgedaan door inspirerende trainingen in binnen- en buitenland, maar ook door de praktijkervaringen met toonaangevende opdrachtgevers van Team Time. Dit stel ik volledig ten dienste om een bijdrage te kunnen leveren aan het ontwikkelen van kwaliteiten en talenten van mensen, maar ook aan het bewust laten worden en doorbreken van innerlijke blokkades en belemmerende mechanismen.

Mijn focus in training en coaching is om gewenste resultaten en leerdoelen helder te krijgen voordat wij aan de slag gaan.

Van nature ben ik een nuchter en rustig persoon die goed analyseert, vragen stelt en in de training/coaching onderzoekt wat er werkelijk speelt in situaties waar mensen mee te maken hebben of beter mee om willen leren gaan. Ik kan me goed inleven in situaties en personen en houd ervan om zaken duidelijk en concreet te maken.

Ik creëer snel een sfeer van veiligheid, zodat mensen zich op hun gemak voelen, zich durven openen en van daaruit makkelijker kunnen leren. Voor mij is belangrijk dat we als coach en coachee een verbinding aangaan waarin het vertrouwen ontstaat om zaken aan te gaan, te experimenteren en steeds verder te groeien.

Ik heb een pragmatische, creatieve, gestructureerde en hands-on aanpak. Mijn kracht is vooral zaken duidelijk krijgen en praktische uitvoerbaarheid realiseren. Het in de context plaatsen, het grotere geheel en verbanden zien, zijn daarbij effectieve eigenschappen. Ik zie mijzelf als iemand die als gids met mensen meereist tijdens een (persoonlijk) ontwikkeltraject, hen spiegelt, ondersteunt, richt en stimuleert bewuste keuzes te gaan maken en effectiever te functioneren.

Bas de Hoop

Bas_de_HoopTijdens mijn sportopleiding zei een docent tegen mij: ‘Wat jij hier leert is prima, maar wat je ermee in de toekomst gaat doen is voor mij nog onduidelijk’. Op dat moment begreep ik weinig van deze opmerking. Diezelfde docent zorgde later voor een stageplek bij een psychiatrische inrichting. Ik was verbaasd over deze keuze, maar ben toen wel begonnen om op een intensieve en bijzondere manier naar mensen te kijken.

Begin jaren negentig werkte ik als trainer bij een groot managementtrainingsbureau. In die tijd heb ik zelf een veranderingsproces meegemaakt dat mij bewust maakte van mijn kernkwaliteiten. Het trainen van mensen bood een enorm leerproces waardoor veel puzzelstukken uit de voorgaande jaren op hun plek vielen. Wat die sportdocent lang geleden al zag en waar ik mijzelf lange tijd niet bewust van was, is voor mij nu heel duidelijk geworden. Ik heb zelf ervaren dat elk mens een enorm groeipotentieel heeft, dat erop wacht om aangeboord te worden. Bij het bewustmaken en gebruiken van dat potentieel ligt mijn persoonlijke en professionele passie.

De beweging en uitdrukking van mensen intrigeren mij mateloos en zijn het middel van waaruit ik werk met mensen. De houding en de manier van beweging lees ik als een fysieke uiting van datgene wat er innerlijk leeft: het lichaam liegt niet. Mijn inspiratiebron is het vuur te ontsteken bij mensen en hen door bewustwording, inzicht én fysiek/mentale ervaring hun innerlijke kracht te laten ontdekken, en deze eindeloze bron gericht aan te laten wenden in het dagelijks leven.