Transformatie

Soms kom je op Youtube een filmpje tegen die precies de juiste snaar weet te raken. Zo kwamen wij bij Team Time Trainingen een video van Jan Bommerez tegen: Loslaten, een voorwaarde voor transformatie. Dat klink misschien wat zweverig, maar dat is het zeker niet.

Wij zijn zelf al ruim 20 jaar actief met verandermanagement. Het gaat daarbij altijd om de transformatie van mensen binnen een organisatie. En als we bij Team Time Trainingen een ding hebben geleerd dan is het wel dat mensen hun potentieel veel beter kunnen inzetten. Wij geloven oprecht dat wij in staat zijn om mensen hun kracht en talenten te laten (her)ontdekken. Daar ligt echt de focus van Team Time Trainingen.

Het valt niet altijd mee natuurlijk. Er zijn blokkades en belemmeringen, emoties en gevoelens die ruimte moeten gaan krijgen. Team Time Trainingen helpt managers, medewerkers en teams om dit mogelijk te maken. En de resultaten zijn altijd fantastisch. De interne spanningen in én tussen mensen verminderen; de onderlinge relaties verbeteren en de creativiteit en productiviteit gaan sterk omhoog.

Nieuwsgierig naar wat Team Time Trainingen voor jouw medewerkers en/of team kan betekenen? Wij leggen je graag onze mogelijkheden voor.

 

Samenwerking creëren

Samenwerken

Begrippen als duurzame inzetbaarheid, aanspreekgedrag, eigen verantwoordelijkheid en samenwerking creëren worden steeds actueler en vragen steeds meer  van leidinggevenden én medewerkers.

Ook bij Team Time Trainingen hebben we dit ervaren. Zowel  bij onze trainingen als bij onze coaching’s trajecten bij tal van organisaties waar we op dit moment actief zijn. Wij krijgen bijvoorbeeld vragen als:

Hoe kan ik ervoor zorgen dat medewerkers meer verantwoordelijkheid en initiatief nemen?

Hoe kan ik mensen directer aanspreken op hun handelen?

Hoe kan ik medewerkers inspireren om de samenwerking te zoeken met collega’s?

Hoe is er meer samenwerking te krijgen met anderen?

Van initiatief wordt samenwerking beter

Samenwerken blijft dus een hot item binnen organisaties. Met elkaar prestaties neerzetten en gericht zijn op een gezamenlijk doel is meestal de bindende factor. Maar in de praktijk blijkt dat niet iedereen hetzelfde bedoeld als het gaat over de invulling van samenwerken.

Verwachtingen spelen daarin een belangrijke rol. Helaas worden die niet vaak met elkaar gedeeld.

Een initiatief om elkaar aan te spreken op de werkvloer gaat niet vanzelf en daarin zijn nog de nodige stappen te nemen. De uitdaging is dan ook om het heft in eigen handen te nemen en de regie te pakken om samenwerking met anderen te optimaliseren.

Team Time Trainingen helpt je graag verder

Om je daarbij te helpen heeft Team Time Trainingen een 1-daags programma ontwikkeld waarin praktische tools worden aangereikt om samenwerking te creëren met anderen. Deze training vindt plaats op 23 juni in Amsterdam. Er is plek voor max. 20 personen.

Meld je nu aan!

Als je geïnteresseerd bent om deel te nemen of meer informatie wilt vul dan snel het formulier op onze website in:

Training Samenwerking Creëren.

 

Team Management

Afgelopen jaar hebben we vaker het belang en de kracht van voorbeeldgedrag én kennis van teamontwikkeling bij managers meegemaakt. Opmerkelijk was om te zien hoe bepalend dit geweest is voor het optimaal presteren van een team en voor het plezier bij het bereiken van de resultaten.

Die ervaring ligt helemaal in lijn met een artikel die toevallig vandaag verscheen op de website van MT Management Team. Ze stellen terecht dat managers een team kunnen maken óf breken. In het artikel worden de 7 belangrijkste lessen voor managers op een rijtje gezet.

Meer weten: MT Management Team – 7 lessen om teams eindelijk eens volwassen te laten worden.

Team Time Trainingen verzorgt al ruim 20 jaar verschillende Team trainingen. En met succes. Maak een afspraak en zet in 2016 ook uw team centraal. Team Time Trainingen werkt!

iStock_000021600261Medium

Cultuurverandering

logo_GDAls onderdeel in het cultuurveranderingstraject bij de Gezondheidsdienst voor Dieren heeft Team Time Trainingen als aftrap de zgn. ‘kernwaarden sessies’ gedaan met de afdeling P&O en de voltallige management groep.

Het doel was om de bestaande kernwaarden te vertalen naar gedrag in de praktijk. Er is intensief gewerkt en het resultaat is er dan ook naar. Er is consensus bereikt over het gewenste én ongewenste gedrag en ook werd het helder geformuleerd.  Maar in de wandelgangen werd het natuurlijk goed verwoord door te stellen:

Het is mooi dat het nu op papier staat; nu alleen nog wel even doen en laten zien…..

Een veranderingstraject gaat immers om het doen! En daarop kan je trainen. Team Time Trainingen doet dat graag. Heb je ook belangstelling voor onze trainingen? Wij staan je graag te woord.

Dierenartsen

Team Time Trainingen is trots met de accreditatie van vier maatwerk trainingen die we in samenwerking met de KNMvD hebben ontwikkeld voor dierenartsen.

Natuurlijk hebben wij bij Team Time Trainingen geen medische specialisatie in huis. Maar een dierenarts heeft ook groot belang bij een goede training op het gebied van communicatie, samenwerking en persoonlijke & professionele ontwikkeling. En daar liggen natuurlijk wel de expertises van Team Time Trainingen.

Nieuwsgierig geworden? Neem dan een kijken op www.teamtime.nl/knmvd en lees waar wij in april, mei en juni druk mee bezig zijn.

Goede voornemens? Zo maak je ze waar!

We maken ze allemaal: Goede voornemens! Maar maak je ze ook allemaal waar? Via Management Team kwamen we nuttige informatie tegen waarin Max Wildschut een aantal tips aanreikt.

Max Wildschut is niet de eerste de beste. Hij is opgeleid als cognitief psycholoog aan de Rijksuniversiteit Leiden en studeerde af op onderzoek naar de effecten van stress op het geheugen. Na het afronden van zijn studie werkte hij als trainer, onderzoeker en als consultant voor diverse grote bedrijven.

Goede voornemens
Klik op de afbeelding voor het volledige artikel

 

Coaching leiderschap GGD Kennemerland

Janneke Panis-Beljaars, Gezondheidsbevorderaar Publieke Gezondheid:

Ik moet zeggen dat ik voor de training niet gedacht had dat het mijn werkplezier zo zou verhogen! Het werkt door, zowel privé als in het team. Het is super om te ervaren dat er ruimte is om uit te spreken hoe een bepaalde opmerking overkwam, om te praten in termen van de Vier Elementen en elkaar te vinden door te zeggen wat je voelt en hoe je het ervaren hebt.

 

Banner-GGD-Logo